Conelog implantációs rendszer

CONELOG implantációs rendszer

Töltse le a CONELOG implantációs rendszer termékkatalógusát!

Az alternatíva kónuszos illesztéssel

A CONELOG® implantációs rendszer felhasználóbarát kónuszos implantátum-műcsonk illesztéssel és integrált Platform Switching-el érhető el. Csakúgy, mint a CAMLOG® implantációs rendszernél, három horony mutatja meg a felhasználó számára a műcsonk behelyezésének pontos irányát. Az önzáró kónusz a műcsonkok behelyezését egyszerűvé és pontossá teszi. Másik közös vonás a SCREW-LINE külső geometria. Ugyanaz az eszközpaletta áll rendelkezésre a csontfészek előkészítésére CONELOG® és CAMLOG® implantátumok esetén.

A CONELOG rendszer előnyei első pillantásra

 • Következetesen protetikaorientált implantációs rendszer 
 • A 7 mm-es CONELOG® implantátum révén indikációk bővített spektruma 
 • Implantátum-műcsonk illesztés önzáró kónuszos geometriával az erő és a nyomaték kiváló átvitelére 
 • Integrált Platform Switching

Implantátum típusok, implantátumhossz és átmérő

ÚJDONSÁG!

PROGRESSIVE-LINE implantátumok

SCREW-LINE

conelog screw-line

A CONELOG® SCREW-LINE implantátumok pontosan ugyanolyan külső geometriával rendelkeznek,mint a CAMLOG® SCREW-LINE implantátumok. Az egyetlen különbség a Promote® felszín magassága, amely eléri az implantátumvállat. Az implantátum kónuszos belső kialakítása a CONELOG® műcsonkokkal együtt lehetővé teszi az integrált Platform Switching-et.

PROGRESSIVE-LINE

conelog progressive-line

A PROGRESSIVE-LINE csavarmenete egészen az implantátum csúcsáig ér. Ez nagyban elősegíti az azonnali implantációt. Az ún. intelligens csavarmenet mélyen kapcsolódik a csonthoz, kiválóan oszlatja el a tengelyirányú erőhatásokat és elősegítik a csont tömörítését. 

Az implantátum nyaki részén egy speciális ’koronális horgonyos csavarmenet’ helyezkedik el. Ez a csavarmenet a limitált csontmennyiség esetén is megfelelő stabilitást nyújt. Az implantátum kónikus része a foggyökér mintájára lett kialakítva. Ez egyfelől nagyban hozzájárul az implantátum primer-stabilitásához, másfelől lecsökkenti az implantátum átmérőjét, ami megkönnyítheti az implantációt a kihívást jelentő eseteknél.

Implantátumok átmérője

Implantátum átmérő

Implantátumok hossza

Implantátum hossz

PROMOTE® felszín

A CONELOG® SCREW-LINE implantátumok Promote® felszínűek. Ez a homokfúvott, savmaratott Promote® felszín az implantátum 45°-os kónuszú savmaratott váll részéig terjed. A Promote® felszín csontszövettani és biomechanikai tudományos vizsgálatok eredményeivel bizonyítottan kiválóan alkalmas dentális implantátumok csontban való rögzülésének biztosítására. 

Ezek az eredmények azt támasztják alá, hogy a Promote® felszín a CONELOG® implantátumok gyors és biztonságos osszeointegrációját teszi lehetővé

Kónuszos implantátum-műcsonk illesztés

Egyszerűen lenyűgöző – az első osztályú CONELOG® kónuszos illesztés. A műcsonkok apikálisak a három bütyökkel és horonnyal és kónuszosan csatlakoznak az implantátumba. A műcsonkot addig kell forgatni, amíg érezhetően be nem illeszkedik az implantátum hornyaiba. A műcsonk ekkor van végleges pozíciójában. Így biztosított az egyszerű, könnyű és biztonságos pozicionálás a hosszanti tengelyben.

A CONELOG® implantátum belső csavarmenete és külső geometriája

 

A koncepció egyszerűen brilliáns! A CAMLOG® SCREW-LINE implantátumai és a CONELOG® implantációs rendszer azonos külső geometriával rendelkeznek, így lehetővé teszik ugyanazon sebészi műszerek használatát. A sebész számára ez azt jelenti, hogy fenntarthatja a szokásos megközelítést és felajánlhatja pácienseinek mind a kónuszos, mind a hengeres illesztési megoldást.

A CONELOG® SCREW-LINE implantátumok belseje 7,5° kónuszos kialakítású, és három horony biztosítja, hogy a CONELOG® műcsonk megfelelően illeszkedjen. A CONELOG® műcsonkoknak a kónuszos apikális részén három bütyök található. Ezek illeszkednek az implantátumok belső felszínén lévő hornyokba. Az implantátum vállát nem fedi le teljesen a behelyezett CONELOG® műcsonk. A CONELOG® műcsonkokat a CONELOG® SCREW-LINE implantátumokba CONELOG® műcsonk csavarral kell rögzíteni meghatározott nyomatékkal.

Sebészet

CONELOG sebészet

CAMLOG®/CONELOG® SCREW-LINE sebészi készlet

CAMLOG/CONELOG SCREW-LINE sebészi eszköz

A CAMLOG®/CONELOG® SCREW-LINE sebészi készlet minden olyan sebészi műszert tartalmaz, amely a csontfészek kialakításához és az implantátum behelyezéséhez szükséges. A fúrók a CAMLOG színkódolás szerint, a kezelés lépéseinek megfelelően vannak rendszerezve a sebészi készletben. Az újra használható fúrók és a belső hűtés nélküli csapok biztosítják a csontfészek problémamentes előkészítését. A fúról élvonalbeli geometriája kiváló vágási teljesítményt és érdes, élő csontgraftot eredményez.

Oszteotóm készletek

A CAMLOG®/CONELOG® SCREW-LINE oszteotóm készletének műszereinek minősége és egyszerű használata lenyűgöző. Az oszteotóm a csontállományt az összepréselésnek köszönhetően megőrzi. D3 és D4 minőségű csontnál jobb primer stabilitás érhető el. Négy világosan áttekinthető oszteotóm készlet van – egyenes konvex, hajlított konvex, egyenes konkáv és hajlított konkáv változatban.

Ínyformázók

A CONELOG® ínyformázók használata támogatja a peri-implantáris lágyrész kialakulását a gyúgyulási időszakban. Az ínyformázók három különböző geometriában állnak rendelkezésre: hengeres, palacknyakú és wide-body változatban.

A COMFOUR® rendszer

Az új COMFOUR® rendszer egyszerre több protetikai megoldást nyújt az orvosok számára. A multifunkciós rendszer többféle koncepciót mutat be – az okkluzális csavarozási lehetőség által stégek, koronák és hidak rögzíthetők egyenes és tengelykorrekciós CAMLOG® és CONELOG® stéges műcsonkokra. Legnagyobb előnye sokoldalúságában, valamint optimalizált termékkialakításában rejlik – ezáltal a kényelem magasabb fokát nyújtja a felhasználó és a páciens számára.

COMFOUR rendszer

A COMFOUR® használata időtakarékos, a kezelőorvosok és fogtechnikusok számára így nagyobb rugalmasságot kínál. Ez a koncepció okkluzálisan csavarozott pótlásokat tesz lehetővé és teljesíti a páciensnek azt a kívánságát, hogy könnyen eltávolítható, kényelmes fogsora legyen. A COMFOUR® egyrészt kibővíti a meglévő stéges megoldásokat – koronák és hidak (többek közt a Maló-koncepció) – új protetikai lehetőségekkel, másrészt pedig olyan meggyőző technikai előnyökkel is rendelkezik, mint az elfordulásgátló mechanizmus, az előszerelt rugalmas nyél, egy, a Guide System-mel kompatibilis, 17° vagy 30°-ban meghajlított szögbemérő eszköz, valamint a karcsú kialakítás.

A COMFOUR® előnyei

 • szögkorrekciós lehetőség 30°-ig 
 • rövidebb kezelési idő, mivel nincs feltétlen szükség augmentációra 
 • széleskörű protetikai lehetőségek 
 • a kritikus anatómiai területek kímélése 
 • azonnal rögzíthető hidak, mint hosszú távú megoldások 
 • az implantátumok biztos gyógyulása a stég- és a hídkonstrukcióknak köszönhetően 
 • kedvező árú ellátási lehetőségek

Digitális technológia

A CAMLOG tökéletesen illesztett termékeket kínál implantátumrendszerei digitális alkalmazásához.

Guide rendszer

A Guide Rendszer elemei a csontfészek sablonnal vezetett kialakítását és a CAMLOG® és CONELOG® SCREW-LINE implantátumok behelyezését segítik elő, részben vagy teljesen fogatlan felső és alsó állcsontban.

Guide Rendszer - sablonnal vezetett implantáció CAMLOG® és CONELOG® implantátumokhoz 

A Guide Rendszer elemei a csontfészek sablonnal vezetett kialakítását és a CAMLOG® és CONELOG® SCREW-LINE implantátumok behelyezését segítik elő, részben vagy teljesen fogatlan felső és alsó állcsontban. 

A redukált eszközpalettának köszönhetően a Guide rendszer használata egyszerű és könnyű. A Guide rendszer termékei úgy készülnek, hogy precízen és optimálisan illeszkedjenek egymáshoz. Az implantátum tervezőszoftverrel és a Guide rendszerrel megvalósított 3D-s tervezés a felhasználónak egyszerű, megjósolható és biztonságos csontfészek-előkészítést, illetve implantációt nyújt. A precíz implantátumbehelyezés tervezése során minden fiziológiai struktúra figyelembe vehető. 

Az irányított rendszer integrálásra került az alábbi 3D implantátumtervező szoftverekbe:

Implantátum tervező szoftverek

CAD/CAM titán alap

A CAMLOG CAD/CAM titán alapjai (koronához és hídhoz) összekötő elemként szolgálnak a megfelelő anyagokból készített egyéni konstrukciók számára. A koronához való CAD/CAM titán alapokban megtalálhatóak a Tube-in-Tube® illesztéshez szükséges bütykök, a hídhoz azonban nem.

Scan műcsonk a Sirona® scanbody-hoz

A Sirona® scanbody-hoz tartozó scan műcsonk az implantátum vagy a laborimplantátum pozíciójának rögzítésére szolgál a Sirona® CEREC® és inLab szoftvereiben.

Scanbody-k

A scanbody az implantátumok szájon és a munkamodell laborimplantátumain belüli, 3 dimenziós optikai helymeghatározására használatos. A scanbody-k sterilen kerülnek forgalomba, így lehetővé teszik az azonnali intraorális használatot. 

 

A scanbody-k az alábbi CONELOG CAD könyvtárakba kerültek integrálásra: 

 • Titán alapok CAD/CAM eljáráshoz 
 • CAM titán tömbök

CAM titán tömbök

Egyéni, egy darabból álló titán felépítmények és ínyformázók CAM tömbből készíthetők CNC marógépek segítségével. A CAM titán tömbök előregyártott implantátum-műcsonk illesztést tesznek lehetővé és megtalálható bennük a csavarcsatorna. 

CAM titán tömbök kétféle kialakításban kerülnek forgalomba: 

IAC-tipus: 

A marógéphez való csatlakoztatás az implantátum-felépítmény illesztésnél történik. Ehhez a típushoz elsődleges szorító eszközként CAM tömbökhöz tartozó rendszerspecifikus befogók (IAC-típus) tartoznak.

ME-tipus: 

A marógéphez való csatlakoztatás az implantátum-felépítmény illesztéstől ellentétes oldalon, a hengeres résznél történik. Készülékspecifikus szorító eszközként a Preface® felépítmények (Medentika®) tartói használhatóak. Ezek a befogók a megfelelő CNC-marógépek gyártóitól szerezhetőek be. 

Mindkét tömbtípus megmunkálása esetén megfelelő CAM könyvtárra, tartókra és konzolokra van szükség. A CAMLOG® CAM titán tömbök és a CNC-marógépek kompatibilitásáról a gépek és szoftverek gyártóitól szerezhető be információ. 

 

CAD KÖNYVTÁRAK 

A CONELOG® CAM titán tömbök és a CONELOG® scanbody-k geometriáit tartalmazó CAD könyvtárak lehetővé teszik az egy darabból álló titán felépítmények és ínyformázók készítését. A könyvtárak az nt-trading DIM implantátum-analógok geometriáit is tartalmazzák, így segítségükkel nyomtatható modell hozható létre CAD szoftverrel.

Scan sapka stéges felépítményekhez

A stéges felépítmény scan sapkáját arra használják, hogy vizuálisan, három dimenzióban rögzítsék a CAMLOG® vagy CONELOG® stéges felépítmények protetikai platformját (beleértve a hatszögletű felület kiegyenlítését) a szájban, vagy a laborimplantátumok analógok protetikai platformját a munkamodellen. A stéges műcsonkok PEEK-ból (poliéter-éter-keton) készülnek, és védve vannak az elfordulás ellen. A stéges műcsonkokat sterilen szállítjuk, ami lehetővé teszi azonnali intraorális használatukat. 

 

CAD KÖNYVTÁRAK 

A CAD könyvtárak a stéges felépítmények stéges műcsonkjainak geometriájával és a marási geometriára vonatkozó javaslattal egyszerűsítik a munkafolyamatot, és precíz eredményeket tesznek lehetővé.

Protetika

Szóló foghiány pótlás

Szóló foghiány implantátummal pótolva

A szóló foghiányt érintő pótlások, akár cementtel, akár csavarral rögzítve, gyakran speciális kihívást jelentenek. A CAMLOG® műcsonkok sokoldalú rendszere fogorvosok és fogtechnikus számára is megoldások átfogó tárházát nyújtják.

Hídpótlás

Több fog helyreállítása esetén számos CAMLOG® műcsonk áll rendelkezésre hídpótlások cementtel vagy csavarral történő rögzítésére.

Fogatlan mandibula helyreállítása implantátumokkal és hídpótlással

Hibrid protézisek

Fogatlan mandibula helyreállítása Locatoros elhorgonyzással

A CAMLOG® implantációs rendszer számos különböző geometriájú műcsonkot biztosít az implantátummal rögzülő tesljes fogsorok megtartására.

Ideiglenes fogpótlás

Több fog helyreállítása esetén számos CAMLOG® műcsonk áll rendelkezésre hídpótlások cementtel vagy csavarral történő rögzítésére.

Szóló foghiány pótlás - ragasztott

Szóló foghiány implantátummal pótolva

Esthomic® műcsonkok

Az CONELOG® Esthomic® műcsonkok különösen alkalmasak cementrögzítésű koronákhoz és hidakhoz az esztétikailag körültekintést igénylő területeken. Az anatómiailag előnyös vállgeometriának és a két választható ínymagasságnak köszönhetően az ínyszélen végzendő módosítások mértéke és a munkafolyamat hossza lerövidül. Az Esthomic® műcsonkok rendelkezésre állnak egyenes és 15° vagy 20°-os tengelykorrekciós kivitelben is és alkalmasak Platform Switchingre. Az Esthomic Inset műcsonk keskeny és egyenes (nem kiszélesedő) formája miatt szűk foghiányos helyek esetén különösen alkalmas.

Univerzális műcsonk

A CONELOG® univerzális műcsonk korona-, híd- és teleszkópkorona hordozására szolgál. Az univerzális műcsonk titán ötvözetből készül és frézeléssel egyedi formájúvá alakítható. A megfelelő forma kialakításával az implantátumok tengelyének szögeltérése kompenzálható hídpótlások készítése során.

Arany-műanyag műcsonk

A CONELOG® arany-műanyag műcsonk igen sokoldalú. Az arany-műanyag műcsonk azáltal, hogy lehetővé teszi a ráöntéses technikával az egyedi kívánalom szerinti formájú csonkmintázást és öntést, alkalmas mind a szóló koronákhoz, mind a hídpillérekhez, mind pedig az eltérő tengelyállással, teleszkópos elhorgonyzás céljából beültetett implantátumok pillérekkénti használatához. Az arany-műanyag műcsonk előregyártott, magas olvadáspontú nemesfémötvözetből készült, ráöntött alapzatból, és maradványmentesen kiégethető műanyagból (POM) készült csavarmenetből áll.

Logfit® protetikai rendszer

A CONELOG® Logfit® protetikai rendszerben előre gyártott komponensek segítségével cementezett koronák és hídpótlások készíthetők CONELOG® implantátumokra felső- és alsó állcsontban egyaránt. A Logfit® protetikai rendszer használatával a rendelők és a laboratóriumok kevesebb munka ráfordításával időt takaríthatnak meg.

CAD/CAM titán alap

A CONELOG® korona változatú CAD/CAM titán alapok a ragasztás alapjául szolgálnak megfelelő anyagokból, egyedileg készített szóló koronákhoz és mezostruktúrákhoz. Az alap optikai rögzítése megfelelő fogászati szkennerekkel történik, harmadik féltől származó, behelyezett csonkok szkennelésével. A digitálisan rögzített geometriát szóló koronák és mezostruktúrák CAD/CAM technikával történő modellezéséhez és készítéséhez használják. A korona változatú CAD/CAM titán alapok az elfordulásmentesség biztosítására három horonnyal rendelkező kónuszos implantátum-műcsonk illesztéssel vannak ellátva, és két ínymagasságban kaphatók.

Hídpótlás - csavarozott

Fogatlan mandibula helyreállítása implantátumokkal és hídpótlással

Ideiglenes műcsonk titán ötvözetből

A csavarozható ideiglenes szóló koronapótlás elkészítéséhez korona változatú titán ötvözetből készült ideiglenes műcsonkokat használnak. A három horonnyal ellátott, kónuszos implantátum-műcsonk illesztés az elfordulásmentesség biztosítására szolgál. A csonkok közvetlenül műanyaggal leplezhetők.

Stéges felépítmények

A CONELOG® stéges műcsonkok alkalmasak okkluzálisan csavarozható koronapótlások elkészítésére. A stéges műcsonkok és a hozzájuk tartozó, előregyártott protetikai elemekkel egymáshoz pontosan illeszkednek. A stéges műcsonkok, amelyek az implantátumátmérők alapján vannak színkódolva, egyenes, valamint 17°-os és 30°-os tengelydöntésű változatban, továbbá különböző ínymagasságokban kaphatók. Az okkluzális csavarozással rögzített szóló koronapótlás opcionálisan gyártható titán sapkával vagy kiégethető műanyag sapka használatával stéges felépítményekhez.

CONELOG® Vario SR protetikai elemek

A CONELOG® SCREW-LINE implantátumokra az előregyártott CONELOG® Vario SR protetikai elemekkel okkluzális csavarozással rögzülő koronák, hidak és stégek készíthetők az alsó és a felső állcsonton. Az implantátumok nagy tengelyeltéréséinek kompenzálását a 20° és 30°-os tengelydöntésű CONELOG® Vario SR műcsonkok teszik lehetővé. Ezek révén szűkös csontkínálat esetén, valamint az anatómiailag előnytelen helyen lévő struktúrák implantálásához az implantátumok beültethetők disztálisabban, és ezáltal elérhető a megfelelő protetikai ellátás.

Arany-műanyag műcsonk

A CONELOG® arany-műanyag műcsonk igen sokoldalú. Az arany-műanyag műcsonk azáltal, hogy lehetővé teszi a ráöntéses technikával az egyedi kívánalom szerinti formájú csonkmintázást és öntést, alkalmas mind a szóló koronákhoz, mind a hídpillérekhez, mind pedig az eltérő tengelyállással, teleszkópos elhorgonyzás céljából beültetett implantátumok pillérekkénti használatához. Az arany-műanyag műcsonk előregyártott, magas olvadáspontú nemesfémötvözetből készült, ráöntött alapzatból, és maradványmentesen kiégethető műanyagból (POM) készült csavarmenetből áll.

CAD/CAM titán alap

A CONELOG® korona változatú CAD/CAM titán alapok a ragasztás alapjául szolgálnak megfelelő anyagokból, egyedileg készített szóló koronákhoz és mezostruktúrákhoz. Az alap optikai rögzítése megfelelő fogászati szkennerekkel történik, harmadik féltől származó, behelyezett csonkok szkennelésével. A digitálisan rögzített geometriát szóló koronák és mezostruktúrák CAD/CAM technikával történő modellezéséhez és készítéséhez használják. A korona változatú CAD/CAM titán alapok az elfordulásmentesség biztosítására három horonnyal rendelkező kónuszos implantátum-műcsonk illesztéssel vannak ellátva, és két ínymagasságban kaphatók.

Hídpótlás - ragasztott

Fogatlan mandibula helyreállítása implantátumokkal és hídpótlással

Esthomic® műcsonkok

Az CONELOG® Esthomic® műcsonkok különösen alkalmasak cementrögzítésű koronákhoz és hidakhoz az esztétikailag körültekintést igénylő területeken. Az anatómiailag előnyös vállgeometriának és a két választható ínymagasságnak köszönhetően az ínyszélen végzendő módosítások mértéke és a munkafolyamat hossza lerövidül. Az Esthomic® műcsonkok rendelkezésre állnak egyenes és 15° vagy 20°-os tengelykorrekciós kivitelben is és alkalmasak Platform Switchingre. Az Esthomic Inset műcsonk keskeny és egyenes (nem kiszélesedő) formája miatt szűk foghiányos helyek esetén különösen alkalmas.

Univerzális műcsonk

A CONELOG® univerzális műcsonk korona-, híd- és teleszkópkorona hordozására szolgál. Az univerzális műcsonk titán ötvözetből készül és frézeléssel egyedi formájúvá alakítható. A megfelelő forma kialakításával az implantátumok tengelyének szögeltérése kompenzálható hídpótlások készítése során.

Arany-műanyag műcsonk

A CONELOG® arany-műanyag műcsonk igen sokoldalú. Az arany-műanyag műcsonk azáltal, hogy lehetővé teszi a ráöntéses technikával az egyedi kívánalom szerinti formájú csonkmintázást és öntést, alkalmas mind a szóló koronákhoz, mind a hídpillérekhez, mind pedig az eltérő tengelyállással, teleszkópos elhorgonyzás céljából beültetett implantátumok pillérekkénti használatához. Az arany-műanyag műcsonk előregyártott, magas olvadáspontú nemesfémötvözetből készült, ráöntött alapzatból, és maradványmentesen kiégethető műanyagból (POM) készült csavarmenetből áll.

Logfit® protetikai rendszer

A CONELOG® Logfit® protetikai rendszerben előre gyártott komponensek segítségével cementezett koronák és hídpótlások készíthetők CONELOG® implantátumokra felső- és alsó állcsontban egyaránt. A Logfit® protetikai rendszer használatával a rendelők és a laboratóriumok kevesebb munka ráfordításával időt takaríthatnak meg.

Hídpótlás - csavarozott

Fogatlan mandibula helyreállítása implantátumokkal és hídpótlással
Ideiglenes műcsonk titán ötvözetből

Ideiglenes műcsonk titán ötvözetből

A csavarozott ideiglenes hídpótlás elkészítéséhez híd változatú titán ötvözetből készült ideiglenes műcsonkokat használnak. Az implantátumtengelyek eltéréseinek kompenzálására Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztés nélküli műcsonkok használatosak. A csonkok közvetlenül műanyaggal leplezhetők

Stéges felépítmények

A CAMLOG® stéges műcsonkok alkalmasak okkluzálisan csavarozható koronapótlások elkészítésére. A stéges műcsonkok és a hozzájuk tartozó, előregyártott protetikai elemekkel egymáshoz pontosan illeszkednek. A stéges műcsonkok, amelyek az implantátumátmérők alapján vannak színkódolva, egyenes, valamint 17°-os és 30°-os tengelydöntésű változatban, továbbá különböző ínymagasságokban kaphatók.Hídpótlások készítésénél a stéges műcsonkok alapjaként választhatjuk a kiégethető műanyag sapkát (POM-ként rövidíthető), az önthető koronaalapot (önthető aranyötvözet) és a ragasztható titán alapot stéghüvellyel a Passzív-Fit-hez (titánötvözetként/POM-ként rövidíthető). Műanyag hidat lehet készíteni titán sapkákkal.

Anatómiailag sajátos területek

COMFOUR - stéges megoldással

17°-os és 30°-os szögben hajlított CAMLOG® stéges műcsonkok állnak rendelkezésre nagy implantátumtengelyek eltéréseinek áthidalására. Ahol a csontellátás limitált és az anatómiai struktúrák elhelyezkedése nem kedvező az implantáció szempontjából, az implantátumok disztálisan beállíthatók és létrehozható megfelelő protetikai pótlás. Ezáltal a csont optimálisan használható.

CAMLOG® Vario SR protetikai elemek

A CAMLOG® SCREW-LINE és ROOT-LINE implantátumokra az előregyártott CAMLOG® Vario SR protetikai elemekkel okkluzális csavarozással rögzülő koronák, hidak és stégek készíthetők az alsó és a felső állcsonton. Az implantátumok nagy tengelyeltéréséinek kompenzálását a 20° és 30°-os tengelydöntésű CAMLOG® Vario SR műcsonkok teszik lehetővé. Ezek révén szűkös csontkínálat esetén, valamint az anatómiailag előnytelen helyen lévő struktúrák implantálásához az implantátumok beültethetők disztálisabban, és ezáltal elérhető a megfelelő protetikai ellátás.

CAD/CAM titán alap

A CAMLOG® híd változatú CAD/CAM titán alapok a ragasztás alapjául szolgálnak megfelelő anyagokból, egyedileg készített hídkonstrukciókhoz. Az implantátumok és a laborimplantátumok digitális helymeghatározásához CAMLOG® scanbody-kat használnak. A hídkonstrukciók CAD eljárással készülnek. Az implantátumtengelyek eltéréseinek kompenzálására elsődleges blokkolás esetén a hidak CAD/CAM titán alapjai nincsenek ellátva Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztéssel.

Hibrid protézisek

Fogatlan mandibula helyreállítása Locatoros elhorgonyzással

Stégpótlások

A CONELOG® stéges műcsonkok alkalmasak okkluzálisan csavarozható koronapótlások elkészítésére. A stéges műcsonkok és a hozzájuk tartozó, előregyártott protetikai elemekkel egymáshoz pontosan illeszkednek. A stéges műcsonkok, amelyek az implantátumátmérők alapján vannak színkódolva, egyenes, valamint 17°-os és 30°-os tengelydöntésű változatban, továbbá különböző ínymagasságokban kaphatók.Stéges pótlások készítésénél a stéges műcsonkok alapjaként választhatjuk a kiégethető műanyag sapkát (POM-ként rövidíthető), az önthető koronaalapot (önthető aranyötvözet), a forrasztható stégalapot (forrasztható aranyötvözet), a lézerhegesztéses technikával készülő (titán) és a ragasztható titán alapot stéghüvellyel a Passzív-Fit-hez (titánötvözetként/POM-ként rövidíthető).

Anatómiailag sajátos területek

COMFOUR

17°-os és 30°-os szögben hajlított CONELOG® stéges műcsonkok állnak rendelkezésre nagy implantátumtengelyek eltéréseinek áthidalására. Ahol a csontellátás limitált és az anatómiai struktúrák elhelyezkedése nem kedvező az implantáció szempontjából, az implantátumok disztálisan beállíthatók és létrehozható megfelelő protetikai pótlás. Ezáltal a csont optimálisan használható.

Gömbfejes műcsonk

A CONELOG® gömbfejes műcsonk egy gömb formájú pátrixból és egy CM Dalbo®-Plus (Cendres & Métaux SA, Biel, Switzerland) mátrixból áll. A kívánt rögzítő erő a matricában elhelyezett lamellás-retenciós betét csavarásával állítható. Becsavarással aktiválható, kicsavarással lazítható. A gömbfejes rögzítés leginkább implantátumon elhorgonyzott teljes protézis elkészítésére alkalmas. retenciós elem csavarásával állítható. Becsavarással aktiválható, kicsavarással lazítható. A gömbfejes rögzítés leginkább implantátumon elhorgonyzott teljes protézis elkészítésére alkalmas.

Locator® műcsonk

A CONELOG® Locator® műcsonkot az implantátumon elhorgonyzott teljes protézis esetén használjuk a biztonságosabb rögzítés érdekében. A műcsonk a Locator® rendszer elemét képezi, ahol lehetőség nyílik a kívánt nagyságú rögzítő erő kiválasztására. A rendszer alkalmazható azokban az esetekben is, amikor az implantátumok tengelyének egymáshoz viszonyított szögeltérése eléri a 20 fokot implantátumonként.

A Locator® termékek gyártója: Zest Anchors, Inc Escondido, CA 92029, USA 

A Locator® az alábbi bejegyzett védjegye: Zest Anchors, Inc

CAMLOG® Vario SR protetikai elemek

A CONELOG® SCREW-LINE implantátumokra az előregyártott CONELOG® Vario SR protetikai elemekkel okkluzális csavarozással rögzülő koronák, hidak és stégek készíthetők az alsó és a felső állcsonton. Az implantátumok nagy tengelyeltéréséinek kompenzálását a 20° és 30°-os tengelydöntésű CONELOG® Vario SR műcsonkok teszik lehetővé. Ezek révén szűkös csontkínálat esetén, valamint az anatómiailag előnytelen helyen lévő struktúrák implantálásához az implantátumok beültethetők disztálisabban, és ezáltal elérhető a megfelelő protetikai ellátás.

Teleszkópos pótlások

Az egyedivé formálható univerzális műcsonkkal a megfelelő forma kialakítása révén az implantátumok tengelyeltérései kompenzálhatók. A teleszkóp-műcsonk akkor is lehetővé teszi teleszkópkoronák készítését, ha az implantátumok tengelyállása nagymértékben eltér a párhuzamostól. A korona változatú CAD/CAM titán alap a ragasztás alapjaként szolgál, és a teleszkópkoronákhoz megfelelő anyagokból készült egyedi, két elemből álló műcsonkokkal végzett fogpótlást tesz lehetővé. Az arany-műanyag műcsonkkal a ráöntéses technika révén teleszkópkorona technológiával primer koronák készíthetők az implantátumtengelyek eltéréseinek áthidalására.

Ideiglenes fogpótlások

Az esztétikus, nem funkcionális, azonnali implantálással történő azonnali restauráció előnye a periodontális vagy peri-implantátum szövet szerkezetének megőrzése esztétikailag kritikus tartományokban.

A CONELOG® implantátumrendszer esetében titán ötvözetből készült műcsonkok állnak rendelkezésre az ideiglenes korona- és hídpótláshoz. A csonkok okkluzálisan vannak csavarozva, és közvetlenül műanyaggal leplezhetők.