Ceralog implantációs rendszer

CERALOG cirkónium implantációs rendszer

CERALOG cirkónium implantációs rendszer - Ceramic Excellence

Manapság egyre gyakoribb az igény a magas esztétikai értékkel rendelkező fogpótlások iránt. Ezek középpontjában magas biokompatibilitású kerámia implantátum megoldások állnak. Az elefántcsontszínű, egy részből álló CERALOG® Monobloc és a két részből álló CERALOG® Hexalobe implantátumok kimagasló esztétikai értékkel rendelkeznek. A rendszer mögött több, mint 10 éves klinikai tapasztalat áll, a cirkónium-dioxid magas lágyszövet-kompatibilitása pedig széles körben ismert. 

A CAMLOG intenzív kutatás és piacfigyelés után az AXIS biodental SA-t választotta az innovatív cirkónium-dioxid implantátumok vezető gyártójának és 2016-ban részesedést vásárolt a vállalatban. A 2017-es IDS óta a CAMLOG az AXIS implantációs rendszert CERALOG® márkanév alatt forgalmazza. 

A svájci AXIS biodental SA 2004-ben kezdte el az alapkutatásokat magas teljesítményű cirkónium-dioxid implantátumok és a kerámiafröccsöntés területén. Az első klinikai vizsgálatok a mai anyagösszetétellel és felületi textúrával 2007-ben kezdődtek. A piacra lépés az egy részből álló Monobloc implantátummal kezdődött. 2013 eleje óta már a két részből álló Hexalobe implantátum is teret hódít.

 

Töltse le a CERALOG implantációs rendszer katalógusát!

Implantátum típusok

HEXALOBE

A két részből álló CERALOG® Hexalobe implantátum lehetővé teszi a csavarozható protetikai megoldások választását, amivel meghaladhatóak a korábbi kerámiarendszerek felhasználási korlátjai. 2013 eleje óta már a két részből álló Hexalobe implantátum is teret hódít. 

A különlegesség a műcsonkok anyagában rejlik. Ezek a magas terhelhetűségű PEKK műanyagból készülnek, mely anyag rugalmasságának köszönhetően kiemelkedő tömítési tulajdonságokkal rendelkeznek és az erőkifejtés terén a foghoz hasonló tulajdonságokat mutat. A CERALOG® implantátumok a behelyezés menetét tekintve a megszokott, szabványos titánimplantátumoktól nem sokban térnek el.

Hexalobe implantátum-műcsonk illesztés

Megjelenés, életminőség és betegelégedettség – ezek a protetikai részegységek minőségétől függnek. A pótlás hosszú távú stabil sikerének egyik kulcsa az optimális implantátum-műcsonk csatlakozás. 

A CERALOG® Hexalobe csatlakozás speciálisan a cirkónium anyaghoz lett kialakítva. Ez a speciális kapcsolat kiváló rotációs stabilitást és magas erőátvitelt tesz lehetővévé.

A Hexalobe implantátum-műcsonk illesztés előnyei

  • Magas szintű felhasználói biztonság az illesztés kialakításának köszönhetően 
  • Magas pozíciópontosság a minimális rotációs szabadságnak köszönhetően 
  • Nincs szükség költséges lenyomatvételi műcsonkra 
  • A cirkóniumnak legideálisabb erőátvitel a CERALOG® Hexalobe implantátum alkalmazása esetén.

MONOBLOC

Az implantátumtól a koronáig: optimális elefántcsontszínű kialakítás,amely  olyan, mint a természetes fogak. A kezelési terv elkészítése során a két részből álló Hexalobe implantátum mellett a transzgingiválisan gyógyuló CERALOG® Monobloc implantátum is rendelkezésre áll. 

A CERALOG® implantációs rendszer alkalmazása többek között az átlátható sebész eljárásoknak köszönhetően egyszerű. Az elefántcsontszín (mely közel áll a természetes fogszínhez) és a cirkónium-dioxid tulajdonságai kiváló esztétikai eredményt biztosítanak.

Implantátumátmérő

Implantátumhossz

Anyag- és felszíntextúra

A Y-TZP cirkónium-dioxid anyag

A CERALOG® implantátumok magas tisztaságú ittrium-oxiddal stabilizált tetragonális cirkónium-dioxidból készülnek. Az előállítás kerámiafröccsöntéssel történik. Ehhez nemcsak a külső geometriát, de a felületi textúrát is meg kell formázni már a szinterezés és HIP-eljárás (meleg izosztatikus préselés) előtt. Ennél az eljárásnál nincs szükség a cirkónium-dioxid marással történő megmunkálására. Ezzel a magas szintű technológiával csak kevés vállalat rendelkezik. 

100%-os minőségellenőrzés: minden egyes implantátum egy szabályozott eljárásnak megfelelően a csomagolás előtt egy minden részletre kiterjedő terhelési és tömegellenőrzésen esik keresztül.

Kettős felszíntextúra

A CERALOG® kettős felszíntexturája két meghatározott felületi érdességet egyesít egy implantátumon utólagos megmunkálás nélkül – ez egyedülálló. Az implantátumtest enosszeális területe 1,6 μm-es érdességi értékkel (Ra-érték) rendelkezik a csontsejtek célzott letapadása érdekében. 

Az implantátum nyaki területén egy alacsonyabb, 0,5 μm-es Ra-érték található, amely a lágyszövetek letapadására van optimalizálva.

Protetika

CERALOG® műcsonk
innovatív megoldás magas teljesítményű PEKK műanyagból

A CERALOG® implantációs rendszerben egyenes és 15°-al döntött, magas terhelhetőségű poli-éter-keton-ketonból (PEKK) készült műcsonkok állnak rendelkezésre. A műcsonkok titán vagy arany csavarral rögzülnek az implantátumon. A PEKK világos színű és a kereskedelemben beszerezhető marók eszközökkel könnyedén alakítható.

CERALOG műcsonk

PEKK - műcsonk anyag, amely a magas terhelhetőségre lett kifejlesztve

A fogorvoslás területén a jobban ismert poli-éter-éter-keton (PEEK) sok éve van már használatban ideiglenes pótlások, szkennelés, valamint a lenyomatvételi műcsonkok területén. Ez a PAEK-műanyagok (poli-akril-éter-keton) csoportjába tartozik. PEKK-et először 1962-ben a DuPont vegyipari cég állította elő, ahol a rákövetkező évtizedekben továbbfejlesztették a polimerizációs eljárást.

Később a PEKK előállítását az Oxford Performance Materials és az Arkema fejlesztette tovább, és ezt az alapanyagot többféle márkanév alatt vezették be a piacra. A PEKK legnagyobb előnye a PEEK-kel szemben a magas csúszásállóság valamint a terheléssel szembeni alakmegtartás.

PEEK vs. PEKK

Ínyformázók

A CERALOG® Hexalobe implantátumcsomag egy zárósapkát tartalmaz, amelyet a gyógyulás idejére a Hexalobe illesztésbe kell helyezni. Az implantátum zárócsavarral is lefedhető. 

Mindkét esetben az implantátumon nyitott és zárt gyógyulás is alkalmazható. A lágyszövet formázására két különböző magasságú és két különböző átmérőjű ínyformázó, illetve egy ideiglenes műcsonk áll rendelkezésre. Ezen részegységek PEEK-ből készülnek és időben korlátozottan használhatóak.

Lenyomatvétel

A CERALOG® Hexalobe implantátumok esetén az íny egy lenyomatvételi sapka, illetve egy lenyomatvételi műcsonk segítségével nyitott és zárt módon is formázhatóak. 

A CERALOG® Monobloc implantátumok esetén az íny formázása lenyomatvételi sapka segítségével, pick-up eljárással végezhető. Ezek a műcsonkok PEEK anyagból készülnek.

Sebészet

A CERALOG® Hexalobe és a CERALOG® Monobloc implantátumok transzgingivális gyógyulásra vannak tervezve. Az implantátumnyak 1,5 mm-es magas területe a beültetés során szupraszkeletálisan helyezendő el. Csontprofilmaró alkalmazásával és az implantátumágy mélyítésével a Hexalobe implantátumok epikresztálisan is elhelyezhetők. 

Nyitott és zárt gyógyulás in alkalmazható. A sebészeti tálcán minden az implantátum behelyezéséhez szükséges részegység megtalálható.

CERALOG méretei