CAMLOG implantációs rendszer

Töltse le a CAMLOG implantációs rendszer termékkatalógusát!

Globálisan elismert termék - milliószor bizonyítva

A CAMLOG® implantátumrendszer tudományosan jól dokumentált, és a vizsgálatok kiváló eredményeket mutattak. Mind a SCREW-LINE implantátumtípus, mind a ROOT-LINE implantátumtípus évek óta sikeres a nemzetközi piacokon. A rendszer szíve a Tube-in-Tube® illesztés az implantátum és a műcsonk között. Pontossága illetve a három bütyökkel és horonnyal ellátott speciális geometriai elve biztosítja a kiváló erő- és nyomatékeloszlást.

A CAMLOG rendszer előnyei első pillantásra

 • Következetesen protetika-orientált implantátumrendszer
 •  Nagy pontosságú CAMLOG® Tube-in-Tube® illesztés 
 • Kiváló, hosszú távú eredmények 
 • Átfogó tudományos dokumentáció 
 • Platform Switching lehetősége

Implantátumtípusok, implantátumhossz és -átmérő

ÚJDONSÁG!

PROGRESSIVE-LINE implantátumok

SCREW-LINE

CAMLOG SCREW-LINE implantátum PROMOTE PLUS felszínnel

PROMOTE®

CAMLOG SCREW-LINE implantátum PROMOTE felszínnel

PROMOTE® PLUS

A SCREW-LINE implantátumok enyhén kúpos formájú csavarimplantátumok Promote® (1,4 mm simára esztergált implantátumnyaki rész) és Promote® Plus (0,4 mm simára esztergált implantátumnyaki rész) felszínnel. 

Mindkét implantátum típus szögletes hornyokkal ellátott Tube-in-Tube™ belső formai kialakítású, amely lehetőséget biztosít a Platform Switching kialakítására. A CAMLOG® PS ínyformázókat, PS lenyomatvételi műcsonkokat és PS műcsonkokat kizárólag a CAMLOG® SCREW-LINE implantátumokhoz lehet használni. 

A CAMLOG® SCREW-LINE implantátumok steril csomagolásban, az átmérőjüknek megfelelően színkódolt behelyező toldalékkal kerülnek kereskedelmi forgalomba.

PROGRESSIVE-LINE

CAMLOG-Progressive-Line

PROMOTE® PLUS

A PROGRESSIVE-LINE csavarmenete egészen az implantátum csúcsáig ér. Ez nagyban elősegíti az azonnali implantációt. Az ún. intelligens csavarmenet mélyen kapcsolódik a csonthoz, kiválóan oszlatja el a tengelyirányú erőhatásokat és elősegítik a csont tömörítését. 

Az implantátum nyaki részén egy speciális ’koronális horgonyos csavarmenet’ helyezkedik el. Ez a csavarmenet a limitált csontmennyiség esetén is megfelelő stabilitást nyújt. Az implantátum kónikus része a foggyökér mintájára lett kialakítva. Ez egyfelől nagyban hozzájárul az implantátum primer-stabilitásához, másfelől lecsökkenti az implantátum átmérőjét, ami megkönnyítheti az implantációt a kihívást jelentő eseteknél.

Implantátumok átmérője

Implantátum átmérő

Implantátumok hossza

Implantátum hossz

PROMOTE® felszín

A CAMLOG® SCREW-LINE és ROOT-LINE 2 implantátumok Promote® felszínűek. Ez a homokfúvott és savmaratott felszín az implantátum nyaki peremén kialakított simára esztergált sávig terjed, ez a sáv a Promote® felszínű CAMLOG® SCREW-LINE implantátumnál 1,4 mm széles, a Promote® plus felszínű CAMLOG® SCREW-LINE és CAMLOG® ROOT-LINE 2 implantátumnál pedig 0,4 mm. 

A Promote® felszín csontszövettani és biomechanikai tudományos vizsgálatok eredményeivel bizonyítottan kiválóan alkalmas a dentális implantátumok csontban való rögzülésének a biztosítására. Ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a Promote® felszín a CAMLOG® implantátumok gyors és biztonságos osszeointegrációját teszik lehetővé.

CAMLOG® Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztés

A CAMLOG® implantációs rendszer szíve az innovatív implantátum-műcsonk illesztés – a Tube-in-Tube® (“cső a csőben”). 

Ez a precíz, elfordulásmentes formai illesztés egyszerű és hosszantartó protetikai rehabilitációra ad lehetőséget a szóló koronától a hídig, vagy akár egy hosszú élettartamú, biztonságos csavaros rögzítésre. 

A formai illesztés és a Tube in Tube® kialakítás speciálisan elrendezett bütykök és hornyok csatlakozása a kötésre ható erők optimális elosztását teszik lehetővé. A műcsonkot rögzítő csavar alig kap terhelést, funkciója csak a függőleges irányú rögzítés. Így a csavarlazulás vagy csavartörés messzemenően kizárható. 

Ezeket a kiváló tulajdonságokat a klinikai tapasztalatok igazolják.

A CAMLOG® implantátum belső csavarmenete és külső geometriája

Az implantátum Tube-in-Tube® illesztésre kiképzett belső falában minden 3,8/4,3/5,0/6,0 mm külső átmérőjű CAMLOG® implantátumban egy felső belső csavarmenetet alakítottak ki, amelybe az ínyformázót lehet belecsavarni (a 3,3 mm átmérőjű implantátumoknál csak alsó belső csavarmenet van). Ez alatt apikális irányban található egy M 1,6, ill. M 2,0 menetű második belső csavarmenet (a CAMLOG® műcsonk és rögzítőcsavarja számára). 

Az implantátum beültetésekor annak érdekében, hogy a műcsonk pozicionálása optimálisan történjen az implantátum belsejében lévő egyik horonynak vesztibuláris irányúnak kell lennie. A CAMLOG® SCREW-LINE és ROOT-LINE 2 implantátumokhoz használatos becsavaró eszközök külsején lévő jelölések megfelelnek az implantátum belsejében lévő hornyok pozíciójának.

Sebészet

Sebészi készletek

CAMLOG / CONELOG SCREW-LINE sebészi készlet

CAMLOG ROOT-LINE 2 sebészi készlet

A CAMLOG®/CONELOG® SCREW-LINE és a CAMLOG® ROOT-LINE 2 sebészi készlet minden olyan sebészi műszert tartalmaz, amely a csontfészek kialakításához és az implantátum behelyezéséhez szükséges. A fúrók a CAMLOG színkódolás szerint, a kezelés lépéseinek megfelelően vannak rendszerezve a sebészi készletben. Az újra használható és belső hűtésű fúrók biztosítják a csontfészek problémamentes előkészítését. A fúrók élvonalbeli geometriája kiváló vágási teljesítményt és kiváló osszeointegrációt eredményez.

A CAMLOG® és CONELOG® SCREW-LINE típusú implantátumai (azonos külső geometriájuk miatt) ugyanazzal a sebészi készlettel behelyezhetők.

Oszteotóm készletek

A CAMLOG®/CONELOG® SCREW-LINE oszteotóm készletének műszereinek minősége és egyszerű használata lenyűgöző. Az oszteotóm a csontállományt az összepréselésnek köszönhetően megőrzi. D3 és D4 minőségű csontnál jobb primer stabilitás érhető el. Négy világosan áttekinthető oszteotóm készlet van – egyenes konvex, hajlított konvex, egyenes konkáv és hajlított konkáv változatban.

Ínyformázók

A CAMLOG® ínyformázók használata támogatja a peri-implantáris lágyrész kialakulását a gyógyulási időszakban. Az ínyformázók három különböző geometriában állnak rendelkezésre: hengeres, palacknyakú és wide-body változatban. 

A CAMLOG® PS ínyformázók a Platform Switchinghez is elérhetők. Ezeknek az átmérője elkeskenyedő az apikális részen, így lehetővé téve a lágyrész alkalmazkodását az implantátumvállhoz.

A COMFOUR® rendszer

Az új COMFOUR® rendszer egyszerre több protetikai megoldást nyújt az orvosok számára. A multifunkciós rendszer többféle koncepciót mutat be – az okkluzális csavarozási lehetőség által stégek, koronák és hidak rögzíthetők egyenes és tengelykorrekciós CAMLOG® és CONELOG® stéges műcsonkokra. Legnagyobb előnye sokoldalúságában, valamint optimalizált termékkialakításában rejlik – ezáltal a kényelem magasabb fokát nyújtja a felhasználó és a páciens számára.

A COMFOUR® használata időtakarékos, a kezelőorvosok és fogtechnikusok számára így nagyobb rugalmasságot kínál. Ez a koncepció okkluzálisan csavarozott pótlásokat tesz lehetővé és teljesíti a páciensnek azt a kívánságát, hogy könnyen eltávolítható, kényelmes fogsora legyen. A COMFOUR® egyrészt kibővíti a meglévő stéges megoldásokat – koronák és hidak (többek közt a Maló-koncepció) – új protetikai lehetőségekkel, másrészt pedig olyan meggyőző technikai előnyökkel is rendelkezik, mint az elfordulásgátló mechanizmus, az előszerelt rugalmas nyél, egy, a Guide System-mel kompatibilis, 17° vagy 30°-ban meghajlított szögbemérő eszköz, valamint a karcsú kialakítás.

A COMFOUR® előnyei

 • szögkorrekciós lehetőség 30°-ig 
 • rövidebb kezelési idő, mivel nincs feltétlen szükség augmentációra 
 • széleskörű protetikai lehetőségek 
 • a kritikus anatómiai területek kímélése 
 • azonnal rögzíthető hidak, mint hosszú távú megoldások 
 • az implantátumok biztos gyógyulása a stég- és a hídkonstrukcióknak köszönhetően 
 • kedvező árú ellátási lehetőségek

Digitális technológia

A CAMLOG tökéletesen illesztett termékeket kínál implantátumrendszerei digitális alkalmazásához.

Guide rendszer

A Guide Rendszer elemei a csontfészek sablonnal vezetett kialakítását és a CAMLOG® és CONELOG® SCREW-LINE implantátumok behelyezését segítik elő, részben vagy teljesen fogatlan felső és alsó állcsontban.

Guide Rendszer - sablonnal vezetett implantáció CAMLOG® és CONELOG® implantátumokhoz 

A Guide Rendszer elemei a csontfészek sablonnal vezetett kialakítását és a CAMLOG® és CONELOG® SCREW-LINE implantátumok behelyezését segítik elő, részben vagy teljesen fogatlan felső és alsó állcsontban. 

A redukált eszközpalettának köszönhetően a Guide rendszer használata egyszerű és könnyű. A Guide rendszer termékei úgy készülnek, hogy precízen és optimálisan illeszkedjenek egymáshoz. Az implantátum tervezőszoftverrel és a Guide rendszerrel megvalósított 3D-s tervezés a felhasználónak egyszerű, megjósolható és biztonságos csontfészek-előkészítést, illetve implantációt nyújt. A precíz implantátumbehelyezés tervezése során minden fiziológiai struktúra figyelembe vehető. 

Az irányított rendszer integrálásra került az alábbi 3D implantátumtervező szoftverekbe:

Implantátum tervező szoftverek

CAD/CAM titán alap

A CAMLOG CAD/CAM titán alapjai (koronához és hídhoz) összekötő elemként szolgálnak a megfelelő anyagokból készített egyéni konstrukciók számára. A koronához való CAD/CAM titán alapokban megtalálhatóak a Tube-in-Tube® illesztéshez szükséges bütykök, a hídhoz azonban nem.

Scan műcsonk a Sirona® scanbody-hoz

A Sirona® scanbody-hoz tartozó scan műcsonk az implantátum vagy a laborimplantátum pozíciójának rögzítésére szolgál a Sirona® CEREC® és inLab szoftvereiben.

Scanbody

A scanbody az implantátumok szájon és a munkamodell laborimplantátumain belüli, 3 dimenziós optikai helymeghatározására használatos. A scanbody-k sterilen kerülnek forgalomba, így lehetővé teszik az azonnali intraorális használatot. 

 

A scanbody-k az alábbi CAMLOG CAD könyvtárakba kerültek integrálásra: 

 • Titán alapok CAD/CAM eljáráshoz 
 • CAM titán tömbök

CAM titán tömbök

Egyéni, egy darabból álló titán felépítmények és ínyformázók CAM tömbből készíthetők CNC marógépek segítségével. A CAM titán tömbök előregyártott implantátum-műcsonk illesztést tesznek lehetővé és megtalálható bennük a csavarcsatorna. 

CAM titán tömbök kétféle kialakításban kerülnek forgalomba: 

IAC-tipus: 

A marógéphez való csatlakoztatás az implantátum-felépítmény illesztésnél történik. Ehhez a típushoz elsődleges szorító eszközként CAM tömbökhöz tartozó rendszerspecifikus befogók (IAC-típus) tartoznak.

ME-tipus: 

A marógéphez való csatlakoztatás az implantátum-felépítmény illesztéstől ellentétes oldalon, a hengeres résznél történik. Készülékspecifikus szorító eszközként a Preface® felépítmények (Medentika®) tartói használhatóak. Ezek a befogók a megfelelő CNC-marógépek gyártóitól szerezhetőek be. 

Mindkét tömbtípus megmunkálása esetén megfelelő CAM könyvtárra, tartókra és konzolokra van szükség. A CAMLOG® CAM titán tömbök és a CNC-marógépek kompatibilitásáról a gépek és szoftverek gyártóitól szerezhető be információ. 

 

CAD KÖNYVTÁRAK 

A CAMLOG® CAM titán tömbök és a CAMLOG® scanbody-k geometriáit tartalmazó CAD könyvtárak lehetővé teszik az egy darabból álló titán felépítmények és ínyformázók készítését. A könyvtárak az nt-trading DIM implantátumanalógok geometriáit is tartalmazzák, így segítségükkel nyomtatható modell hozható létre CAD szoftverrel.

Scan sapka stéges felépítményekhez

A stéges felépítmény scan sapkáját arra használják, hogy vizuálisan, három dimenzióban rögzítsék a CAMLOG® vagy CONELOG® stéges felépítmények protetikai platformját (beleértve a hatszögletű felület kiegyenlítését) a szájban, vagy a laborimplantátumok analógok protetikai platformját a munkamodellen. A stéges műcsonkok PEEK-ból (poliéter-éter-keton) készülnek, és védve vannak az elfordulás ellen. A stéges műcsonkokat sterilen szállítjuk, ami lehetővé teszi azonnali intraorális használatukat. 

CAD KÖNYVTÁRAK 

A CAD könyvtárak a stéges felépítmények stéges műcsonkjainak geometriájával és a marási geometriára vonatkozó javaslattal egyszerűsítik a munkafolyamatot, és precíz eredményeket tesznek lehetővé.

Protetika

Szóló foghiány pótlás

Szóló foghiány implantátummal pótolva

A szóló foghiányt érintő pótlások, akár cementtel, akár csavarral rögzítve, gyakran speciális kihívást jelentenek. A CAMLOG® műcsonkok sokoldalú rendszere fogorvosok és fogtechnikus számára is megoldások átfogó tárházát nyújtják.

Hídpótlás

Több fog helyreállítása esetén számos CAMLOG® műcsonk áll rendelkezésre hídpótlások cementtel vagy csavarral történő rögzítésére.

Fogatlan mandibula helyreállítása implantátumokkal és hídpótlással

Hibrid protézisek

Fogatlan mandibula helyreállítása Locatoros elhorgonyzással

A CAMLOG® implantációs rendszer számos különböző geometriájú műcsonkot biztosít az implantátummal rögzülő teljes fogsorok megtartására.

Ideiglenes fogpótlás

Több fog helyreállítása esetén számos CAMLOG® műcsonk áll rendelkezésre hídpótlások cementtel vagy csavarral történő rögzítésére.

Szóló foghiány pótlás - ragasztott

Szóló foghiány implantátummal pótolva
ideiglenes műcsonkok PEEK anyagból

Ideiglenes műcsonkok PEEK anyagból

Ragasztható ideiglenes szóló koronapótlás PEEK-anyagból (poli(éter-éter-keton)) készült ideiglenes műcsonkkal készíthető. A Platform Switching választása esetén alkalmazható PS ideiglenes műcsonk a lágyrész kialakításához. A Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztés az elfordulásmentesség biztosítására szolgál.

Esthomic® műcsonkok

Az Esthomic® műcsonkok különösen alkalmasak cementrögzítésű koronákhoz és hidakhoz az esztétikailag körültekintést igénylő területeken. Az anatómiailag előnyös vállgeometriának és a két választható ínymagasságnak köszönhetően az ínyszélen végzendő módosítások mértéke és a munkafolyamat hossza lerövidül. Az Esthomic® műcsonkok rendelkezésre állnak egyenes és 15° vagy 20°-os tengelykorrekciós kivitelben is és alkalmasak Platform Switchingre. Az Esthomic Inset műcsonk keskeny és egyenes (nem kiszélesedő) formája miatt szűk foghiányos helyek esetén különösen alkalmas.

Esthomic műcsonkok

Univerzális műcsonk

Az univerzális műcsonk korona, híd és teleszkópkorona hordozására szolgál. Az univerzális műcsonk titánötvözetből készül és frézeléssel egyedi formájúvá alakítható. A megfelelő forma kialakításával az implantátumok tengelyének 20°-os szögeltérése kompenzálható hídpótlások készítése során. A Platform Switching választása esetén alkalmazható PS univerzális műcsonk az implantátum nyaki részén fokozatosan szűkülő átmérővel rendelkezik.

Arany-műanyag műcsonk

A CAMLOG® arany-műanyag műcsonk igen sokoldalú. Az arany-műanyag műcsonk azáltal, hogy lehetővé teszi a ráöntéses technikával az egyedi kívánalom szerinti formájú csonkmintázást és öntést, alkalmas mind a szóló koronákhoz, mind a hídpillérekhez, mind pedig az eltérő tengelyállással, teleszkópos elhorgonyzás céljából beültetett implantátumok pillérekkénti használatához. Az arany-műanyag műcsonk egy CERAMICOR ötvözetből gyárilag előállított ráöntésre alkalmas alapból és egy maradéktalanul kiégethető mintázó műanyag (POM) hüvelyből áll.

Logfit® protetikai rendszer

A Logfit® protetikai rendszerben előre gyártott komponensek segítségével cementezett koronák és hídpótlások készíthetők CAMLOG® implantátumokra felső- és alsó állcsontban egyaránt. A Logfit® protetikai rendszer használatával a rendelők és a laboratóriumok kevesebb munka ráfordításával időt takaríthatnak meg.

CAD/CAM titán alap

A CAMLOG® korona változatú CAD/CAM titán alapok a ragasztás alapjául szolgálnak megfelelő anyagokból, egyedileg készített szóló koronákhoz és mezostruktúrákhoz. Az alap optikai rögzítése megfelelő fogászati szkennerekkel történik, harmadik féltől származó, behelyezett csonkok szkennelésével. A digitálisan rögzített geometriát szóló koronák és mezostruktúrák CAD/CAM technikával történő modellezéséhez és készítéséhez használják. A korona változatú CAD/CAM titán alapok az elfordulásmentesség biztosítására Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztéssel vannak ellátva.

Szóló foghiány pótlás - csavarozott

Szóló foghiány implantátummal pótolva

Ideiglenes műcsonk titán ötvözetből

A csavarozható ideiglenes szóló koronapótlás elkészítéséhez korona változatú titán ötvözetből készült ideiglenes műcsonkok használhatók. A Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztés az elfordulásmentesség biztosítására szolgál. A műcsonkok közvetlenül műanyaggal leplezhetők.

CAD/CAM titán alap

A CAMLOG® korona változatú CAD/CAM titán alapok a ragasztás alapjául szolgálnak megfelelő anyagokból, egyedileg készített szóló koronákhoz és mezostruktúrákhoz. Az alap optikai rögzítése megfelelő fogászati szkennerekkel történik, harmadik féltől származó, behelyezett műcsonkok szkennelésével. A digitálisan rögzített geometriát szóló koronák és mezostruktúrák CAD/CAM technikával történő modellezéséhez és készítéséhez használják. A korona változatú CAD/CAM titán alapok az elfordulásmentesség biztosítására Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztéssel vannak ellátva.

CAMLOG® Vario SR protetikai elemek

A CAMLOG® SCREW-LINE és ROOT-LINE implantátumokra az előregyártott CAMLOG® Vario SR protetikai elemekkel okkluzális csavarozással rögzülő koronák, hidak és stégek készíthetők az alsó és a felső állcsonton. Az implantátumok nagy tengelyeltéréséinek kompenzálását a 20° és 30°-os tengelydöntésű CAMLOG® Vario SR műcsonkok teszik lehetővé. Ezek révén szűkös csontkínálat esetén, valamint az anatómiailag előnytelen helyen lévő struktúrák implantálásához az implantátumok beültethetők disztálisabban, és ezáltal elérhető a megfelelő protetikai ellátás.

Arany-műanyag műcsonk

A CAMLOG® arany-műanyag műcsonk igen sokoldalú. Az arany-műanyag műcsonk azáltal, hogy lehetővé teszi a ráöntéses technikával az egyedi kívánalom szerinti formájú csonkmintázást és öntést, alkalmas mind a szóló koronákhoz, mind a hídpillérekhez, mind pedig az eltérő tengelyállással, teleszkópos elhorgonyzás céljából beültetett implantátumok pillérekkénti használatához. Az arany-műanyag műcsonk egy CERAMICOR ötvözetből gyárilag előállított ráöntésre alkalmas alapból és egy maradéktalanul kiégethető mintázó műanyag (POM) hüvelyből áll.

CAD/CAM titán alap

A CAMLOG® korona változatú CAD/CAM titán alapok a ragasztás alapjául szolgálnak megfelelő anyagokból, egyedileg készített szóló koronákhoz és mezostruktúrákhoz. Az alap optikai rögzítése megfelelő fogászati szkennerekkel történik, harmadik féltől származó, behelyezett csonkok szkennelésével. A digitálisan rögzített geometriát szóló koronák és mezostruktúrák CAD/CAM technikával történő modellezéséhez és készítéséhez használják. A korona változatú CAD/CAM titán alapok az elfordulásmentesség biztosítására Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztéssel vannak ellátva.

Hídpótlás - ragasztott

Fogatlan mandibula helyreállítása implantátumokkal és hídpótlással

Ideiglenes műcsonkok PEEK anyagból

Az ideiglenes hídpótlás elkészítéséhez PEEK-anyagból (poli(éter-éter-keton)) készült, alakítható ideiglenes műcsonkokat használnak. A Platform Switching választása esetén alkalmazható PS ideiglenes műcsonk a lágyrész kialakításához. Az egyedileg elkészített hídkonstrukció az implantátumba csavarozott ideiglenes műcsonkokra van ragasztva.

Esthomic® műcsonkok

Az Esthomic® műcsonkok különösen alkalmasak cementrögzítésű koronákhoz és hidakhoz az esztétikailag körültekintést igénylő területeken. Az anatómiailag előnyös vállgeometriának és a két választható ínymagasságnak köszönhetően az ínyszélen végzendő módosítások mértéke és a munkafolyamat hossza lerövidül. Az Esthomic® műcsonkok rendelkezésre állnak egyenes és 15° vagy 20°-os tengelykorrekciós kivitelben is és alkalmasak Platform Switchingre. Az Esthomic Inset műcsonk keskeny és egyenes (nem kiszélesedő) formája miatt szűk foghiányos helyek esetén különösen alkalmas.

Univerzális műcsonk

Az univerzális műcsonk korona-, híd- és teleszkópkorona hordozására szolgál. Az univerzális műcsonk titán ötvözetből készül és frézeléssel egyedi formájúvá alakítható. A megfelelő forma kialakításával az implantátumok tengelyének 20 fokos szögeltérése kompenzálható hídpótlások készítése során. A Platform Switching választása esetén alkalmazható PS univerzális műcsonk az implantátum nyaki részén fokozatosan szűkülő átmérővel rendelkezik.

Arany-műanyag műcsonk

A CAMLOG® arany-műanyag műcsonk igen sokoldalú. Az arany-műanyag műcsonk azáltal, hogy lehetővé teszi a ráöntéses technikával az egyedi kívánalom szerinti formájú csonkmintázást és öntést, alkalmas mind a szóló koronákhoz, mind a hídpillérekhez, mind pedig az eltérő tengelyállással, teleszkópos elhorgonyzás céljából beültetett implantátumok pillérekkénti használatához. Az arany-műanyag műcsonk egy CERAMICOR ötvözetből gyárilag előállított ráöntésre alkalmas alapból és egy maradéktalanul kiégethető mintázó műanyag (POM) hüvelyből áll.

Logfit® protetikai rendszer

A Logfit® protetikai rendszerben előre gyártott komponensek segítségével cementezett koronák és hídpótlások készíthetők CAMLOG® implantátumokra felső- és alsó állcsontban egyaránt. A Logfit® protetikai rendszer használatával a rendelők és a laboratóriumok kevesebb munka ráfordításával időt takaríthatnak meg.

Hídpótlás - csavarozott

Fogatlan mandibula helyreállítása implantátumokkal és hídpótlással

Ideiglenes műcsonk titán ötvözetből

A csavarozott ideiglenes hídpótlás elkészítéséhez híd változatú titán ötvözetből készült ideiglenes műcsonkokat használnak. Az implantátumtengelyek eltéréseinek kompenzálására Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztés nélküli műcsonkok használatosak. A csonkok közvetlenül műanyaggal leplezhetők

Stéges felépítmények

A CAMLOG® stéges műcsonkok alkalmasak okkluzálisan csavarozható koronapótlások elkészítésére. A stéges műcsonkok és a hozzájuk tartozó, előregyártott protetikai elemekkel egymáshoz pontosan illeszkednek. A stéges műcsonkok, amelyek az implantátumátmérők alapján vannak színkódolva, egyenes, valamint 17°-os és 30°-os tengelydöntésű változatban, továbbá különböző ínymagasságokban kaphatók.Hídpótlások készítésénél a stéges műcsonkok alapjaként választhatjuk a kiégethető műanyag sapkát (POM-ként rövidíthető), az önthető koronaalapot (önthető aranyötvözet) és a ragasztható titán alapot stéghüvellyel a Passzív-Fit-hez (titánötvözetként/POM-ként rövidíthető). Műanyag hidat lehet készíteni titán sapkákkal.

Anatómiailag sajátos területek

COMFOUR - stéges megoldással

17°-os és 30°-os szögben hajlított CAMLOG® stéges műcsonkok állnak rendelkezésre nagy implantátumtengelyek eltéréseinek áthidalására. Ahol a csontellátás limitált és az anatómiai struktúrák elhelyezkedése nem kedvező az implantáció szempontjából, az implantátumok disztálisan beállíthatók és létrehozható megfelelő protetikai pótlás. Ezáltal a csont optimálisan használható.

CAMLOG® Vario SR protetikai elemek

A CAMLOG® SCREW-LINE és ROOT-LINE implantátumokra az előregyártott CAMLOG® Vario SR protetikai elemekkel okkluzális csavarozással rögzülő koronák, hidak és stégek készíthetők az alsó és a felső állcsonton. Az implantátumok nagy tengelyeltéréséinek kompenzálását a 20° és 30°-os tengelydöntésű CAMLOG® Vario SR műcsonkok teszik lehetővé. Ezek révén szűkös csontkínálat esetén, valamint az anatómiailag előnytelen helyen lévő struktúrák implantálásához az implantátumok beültethetők disztálisabban, és ezáltal elérhető a megfelelő protetikai ellátás.

CAD/CAM titán alap

A CAMLOG® híd változatú CAD/CAM titán alapok a ragasztás alapjául szolgálnak megfelelő anyagokból, egyedileg készített hídkonstrukciókhoz. Az implantátumok és a laborimplantátumok digitális helymeghatározásához CAMLOG® scanbody-kat használnak. A hídkonstrukciók CAD eljárással készülnek. Az implantátumtengelyek eltéréseinek kompenzálására elsődleges blokkolás esetén a hidak CAD/CAM titán alapjai nincsenek ellátva Tube-in-Tube® implantátum-műcsonk illesztéssel.

Hibrid protézisek

Stégpótlások

A CAMLOG® stéges műcsonkok alkalmasak okkluzálisan csavarozható koronapótlások elkészítésére. A stéges műcsonkok és a hozzájuk tartozó, előregyártott protetikai elemekkel egymáshoz pontosan illeszkednek. A stéges műcsonkok, amelyek az implantátumátmérők alapján vannak színkódolva, egyenes, valamint 17°-os és 30°-os tengelydöntésű változatban, továbbá különböző ínymagasságokban kaphatók.Stéges pótlások készítésénél a stéges műcsonkok alapjaként választhatjuk a kiégethető műanyag sapkát (POM-ként rövidíthető), az önthető koronaalapot (önthető aranyötvözet), a forrasztható stégalapot (forrasztható aranyötvözet), a lézerhegesztéses technikával készülő (titán) és a ragasztható titán alapot stéghüvellyel a Passzív-Fit-hez (titánötvözetként/POM-ként rövidíthető).

Anatómiailag sajátos területek

COMFOUR

17°-os és 30°-os szögben hajlított CAMLOG® stéges műcsonkok állnak rendelkezésre nagy implantátumtengelyek eltéréseinek áthidalására. Ahol a csontellátás limitált és az anatómiai struktúrák elhelyezkedése nem kedvező az implantáció szempontjából, az implantátumok disztálisan beállíthatók és létrehozható megfelelő protetikai pótlás. Ezáltal a csont optimálisan használható.

Gömbfejes műcsonk

A gömbfejes műcsonk egy gömb formájú pátrixból és egy CM Dalbo®-Plus (Cendres & Métaux SA, Biel, Switzerland) mátrixból áll. A kívánt rögzítő erő a matricában elhelyezett lamellás-retenciós betét csavarásával állítható. Becsavarással aktiválható, kicsavarással lazítható. A gömbfejes rögzítés leginkább implantátumon elhorgonyzott teljes protézis elkészítésére alkalmas.

Locator® műcsonk

A Locator® műcsonkot az implantátumon elhorgonyzott teljes protézis esetén használjuk a biztonságosabb rögzítés érdekében. A műcsonk a Locator® rendszer elemét képezi, ahol lehetőség nyílik a kívánt nagyságú rögzítő erő kiválasztására. A rendszer alkalmazható azokban az esetekben is, amikor az implantátumok tengelyének egymáshoz viszonyított szögeltérése eléri a 20 fokot implantátumonként.

A Locator® termékek gyártója: Zest Anchors, Inc Escondido, CA 92029, USA 

A Locator® az alábbi bejegyzett védjegye: Zest Anchors, Inc

CAMLOG® Vario SR protetikai elemek

A CAMLOG® SCREW-LINE és ROOT-LINE implantátumokra az előregyártott CAMLOG® Vario SR protetikai elemekkel okkluzális csavarozással rögzülő koronák, hidak és stégek készíthetők az alsó és a felső állcsonton. Az implantátumok nagy tengelyeltéréséinek kompenzálását a 20° és 30°-os tengelydöntésű CAMLOG® Vario SR műcsonkok teszik lehetővé. Ezek révén szűkös csontkínálat esetén, valamint az anatómiailag előnytelen helyen lévő struktúrák implantálásához az implantátumok beültethetők disztálisabban, és ezáltal elérhető a megfelelő protetikai ellátás.

Teleszkópos pótlások

Az egyedivé formálható univerzális műcsonkkal a megfelelő forma kialakítása révén az implantátumok tengelyeltérései kompenzálhatók. A teleszkóp-műcsonk akkor is lehetővé teszi teleszkópkoronák készítését, ha az implantátumok tengelyállása nagymértékben eltér a párhuzamostól. A korona változatú CAD/CAM titán alap a ragasztás alapjaként szolgál, és a teleszkópkoronákhoz megfelelő anyagokból készült egyedi, két elemből álló műcsonkokkal végzett fogpótlást tesz lehetővé. Az arany-műanyag műcsonkkal a ráöntéses technika révén teleszkópkorona technológiával primer koronák készíthetők az implantátumtengelyek eltéréseinek áthidalására.

Ideiglenes fogpótlások

Az esztétikus, nem funkcionális, azonnali implantálással történő azonnali restauráció előnye a periodontális vagy peri-implantátum szövet szerkezetének megőrzése esztétikailag kritikus tartományokban.

A CAMLOG® implantátumrendszer esetében különböző műcsonkok állnak rendelkezésre az ideiglenes fogpótláshoz. A titán ötvözetből készült ideiglenes műcsonkok okkluzálisan csavarozott korona és híd változatban kaphatók. Másik lehetőségként ragasztható ideiglenes korona- és hídpótlás is elkészíthető PEEK-anyagból (poli(éter-éter-keton)) készült ideiglenes műcsonkokkal, Platform Switching (PS) lehetőséggel.