BioHorizons

tapered HD implantációs rendszer

A BioHorizons fogászati implantátumok számos átfogó és alapos klinikai vizsgálaton átesve bizonyítottak az évek során. A Tapered termékcsalád a legtöbb sebészi és proteikai indikációt, és igényt kielégíti. A BioHorizons implantátumok átlagosan 99.2%-os túlélési rátával rendelkeznek, és a termékekre örök garanciát vállalunk.

Laser-Lok® technológia

A Laser-Lok mikrocsatorna technológia egy szabadalmaztatott fogászati implantátum felszín, amely több mint 25 év kutatómunkájának eredménye. A kutatások során, az egyedi Laser-Lok mikrocsatornás felszín olyan biológiai reakciót váltott ki, amely megakadályozta a hámsejtek lenövését, és elősegítették a kötőszöveti csatlakozást. Ez a fizikai csatlakozás egy biológiai zárat képez az implantátum körül, és ez megvédi és fenntartja a csonttaréj egészséges állapotát. Utólagos vizsgálatok bebizonyították, hogy a Laser-Lok hatásosabb más implantátumokkal szemben a csont vesztés megakadályozásában.

Laser-Lok mikrocsatornák

Tudjon meg többet:

Laser-Lok mikrocsatornák 30-szoros nagyításnál egy pásztázó elektronmikroszkóp (SEM) felvételén.

Összehasonlító SEM felvételek, melyek bemutatják a különbségeket a szövetcsatlakozásnál egy Laser-Lok műcsonkokon amikor a szövet lebeny vertikálisan van bemetszve és csipesszel van felemelve.

Laser-Lok mikrocsatornák összehasonlítása

Egyedi felszín tulajdonságok

A Laser-Lok lézeres technológiával előállított sejtméretű csatornák sorozata, amely körkörösen fut az implantátum vagy a műcsonk falán. Ennek a technológiának a révén kiemelkedően egyenletes mikro csatornák jönnek létre, amelyek elősegítik az oszteoblasztok és a fibroblasztok rendezett csatlakozását a titániumhoz. A Laser-Lok mikrostruktúra része továbbá egy ismétlődő nanostruktúra, amely maximalizálja a felületi területet, és lehetővé teszi a sejt pseudopodiák és a mikrofibrilliumok összefonódását a Laser-Lok felszínnel.

Klinikai előnyök

Számos tanulmány által bebizonyosodott, hogy a Laser-Lok felszín bizonyos klinikai előnyökkel rendelkezik más implantátumokkal szemben. Egy multicentrikus kohorszvizsgálat kimutatta, hogy amikor Laser-Lok implantátumokat hagyományos felszínnel rendelkező implantátumok mellé helyeztek be, 37 hónappal a műtét után a csontvesztés Laser-Lok felszínnél 70%-kal lecsökkent (nagyjából 1.35 milliméterrel).

Protetika és implantátum-műcsonk csatlakozás

A BioHorizons széles választékban, és sokféle indikációra kínál műcsonk megoldásokat. Megtalálható a portfolióinkban többek között a sokoldalú 3inOne műcsonk, és a praktikus Simple Solutions rendszer. A BioHorizons kónuszos implantátum-műcsonk csatlakozásnak és a feszes megmunkálási toleranciának köszönhetően „beszorulási effektus” keletkezik, amely egy biológiai zárat hoz létre. Az implantátum csavar lazulásának elkerüléséről az ortopédiában és az űrrepülésnél is alkalmazott Spiralock® csavar dizájn gondoskodik.

Autentikus csatlakozás

A 45 fokos kónikus belső hex csatlakozás színkódolással lett ellátva az egyszerű komponens összeillesztés érdekében.

TeethXpress

Multi-unit megoldás a BioHorizons-tól

A BioHorizons Multi-unit műcsonkjai megoldást nyújtanak egy fogatlan állkapocs esetén is. A műcsonkok egyenes és tengely döntött (17° és 30°) változatban érhető el, több ínymagassághoz és protetikai platformhoz.

A TeethXpress koncepció segítségével pedig az implantáció után (a kiemelkedő primer stabilitásnak köszönhetően) az implantátumok azonnal terhelhetőek.

Sebészet

A BioHorizons Tapered HD sebészi tálca tartalmazza az összes műszert, amely a Tapered Plus, a Tapered 3.0, a Tapered Tissue Level, a Laser-Lok 3.0 és a Tapered Internal implantátumok behelyezéséhez szükséges.