BioHorizons

tapered HD implantációs rendszer

A BioHorizons fogászati implantátumok számos átfogó és alapos klinikai vizsgálaton átesve bizonyítottak az évek során. A Tapered termékcsalád a legtöbb sebészi és proteikai indikációt, és igényt kielégíti. A BioHorizons implantátumok átlagosan 99.2%-os túlélési rátával rendelkeznek, és a termékekre örök garanciát vállalunk.

BioHorizons Tapered implantátumok

Az azonnali implantációhoz megbízhatóságra van szükség. Az új Tapered Pro implantátumok a Tapered termékcsalád több, mint 10 éves megbízható sikerességén alapszanak. Az egyedi kialakítás megbízható megoldást nyújt az azonnali kezeléseknél.

  • A kúp alakú implantátum test és az agresszív csavarmenet megfelelő primer stabilitást nyújt
  • A lecsökkentett nyaki átmérő segít megőrizni a csontmennyiséget
  • Laser-Lok felületkezelés a csonttaréj megőrzése, és az optimális kötőszöveti csatlakozás létrehozása érdekében   

A Tapered Plus implantátumok a Tapered Internal peremes nyaki zárással kialakított megfelelője. A nyaki részén megtalálható a Laser-Lok speciális felületkezelés az optimális csont, és kötőszövet csatlakozás érdekében, valamint peremes zárás a lágyszövet mennyiség maximalizálása érdekében.

A Tapered Internal implantátumok kimagasló primer stabilitást nyújtanak, és optimális csont megtartást és lágyszöveti csatlakozást biztosítanak. Ezeket a pozitív tulajdonságokat az implantátumok a gyökérformájuknak, agresszív csavarmenetüknek, és Laser-Lok felületkezelésüknek köszönhetik. A 1.5 mm mély, kónuszos belső hex csatlakozás az implantátum és a műcsonk között stabil kapcsolatot garantál, és biológiai zárat hoz létre.

A Tapered Tissue Level implantátumok felső részén, 1,8 milliméter magas transzmukozális nyakrész található az egylépéses beavatkozásokhoz. Ez alatt Laser-Lok felületkezelés helyezkedik el a kötőszövet csatlakozás és biológiai zár létrehozása, valamint a  hámsejtek lenövésének megakadályozása érdekében.

Laser-Lok® technológia

A több, mint 25 évnyi kutatómunka eredményeként tökéletesített Laser-Lok technológia egy olyan páratlan felületkezelést biztosít a BioHorizons implantátumoknak és műcsonknak, amely elősegíti az igazi, fizikai kötőszövet csatlakozást.

Laser-Lok SEM
97, 0 %

Kiemelkedő eredmények az azonnali terhelésnél

Az azonnali terhelés elengedhetetlen feltétele a kiszámíthatóság. Átlagosan a Laser-Lok implantátumok 97.2%-os sikerességi rátával rendelkeznek azonnali terhelésnél.

A Laser-Lok egy az implantátum nyaka körül körbefutó sejtméretű mikrocsatornák sorozata, melyek egy szabadalmaztatott lézer-ablációs technológia segítségével kerülnek kialakítására. Az ezzel a technológiával létrehozott mikrocsatornák rendkívül egyenletesek, és méretük miatt (8 mikron) nagyban elősegítik az oszteoblasztok és a fibroblasztok rendezését és csatlakozását az implantátum felszínéhez.

Protetika és implantátum-műcsonk csatlakozás

A BioHorizons széles választékban, és sokféle indikációra kínál műcsonk megoldásokat. Megtalálható a portfolióinkban többek között a sokoldalú 3inOne műcsonk, és a praktikus Simple Solutions rendszer. A BioHorizons kónuszos implantátum-műcsonk csatlakozásnak és a feszes megmunkálási toleranciának köszönhetően „beszorulási effektus” keletkezik, amely egy biológiai zárat hoz létre. Az implantátum csavar lazulásának elkerüléséről az ortopédiában és az űrrepülésnél is alkalmazott Spiralock® csavar dizájn gondoskodik.

Autentikus csatlakozás

A 45 fokos kónikus belső hex csatlakozás színkódolással lett ellátva az egyszerű komponens összeillesztés érdekében.

TeethXpress

Multi-unit megoldás a BioHorizons-tól

A BioHorizons Multi-unit műcsonkjai megoldást nyújtanak egy fogatlan állkapocs esetén is. A műcsonkok egyenes és tengely döntött (17° és 30°) változatban érhető el, több ínymagassághoz és protetikai platformhoz.

A TeethXpress koncepció segítségével pedig az implantáció után (a kiemelkedő primer stabilitásnak köszönhetően) az implantátumok azonnal terhelhetőek.

Sebészet

A BioHorizons Tapered HD sebészi tálca tartalmazza az összes műszert, amely a Tapered Plus, a Tapered 3.0, a Tapered Tissue Level, a Laser-Lok 3.0 és a Tapered Internal implantátumok behelyezéséhez szükséges.