Innovatív Lágyszövet rekonstrukció

Gyakorlati kurzus

Helyszín

Dental World fogászati kongrsszus

HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ

Időpont

2020. október 9.

14:00-17:00

Részvételi díj

100 €

(A konferenciára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

Kreditpontok

Akkreditálás alatt

(további információ hamarosan)

ABSZTRAKT

Az rózsaszín és fehér rész közti harmonikus egyensúly megteremtése érdekében elvégzett mukogingivális sebészet relevanciája manapság igen jelentős. 

A lágyszöveti műtétek fontos eszközei lettek az ínyrecesszió kezelésének, valamint az implantátumok körül kialakult defektusok megelőzésének a csontpótlás alatt, vagy az azt követő időszakban. 

 

CÉL 

A gyakorlati kurzus célja, hogy bemutassa a résztvevők számára azokat a technikákat, amik alkalmazása a növeli a lágyszövet mennyiségét és minőségét a fogak és implantátumok körül, valamint a híd alatti fogatlan gerincnél.

Továbbá olyan klinikai esetek is bemutatásra kerülnek, ahol az autológ szövet alternatívájaként újfajta bioanyagokkal kezelik. Ennek oka lehet a páciens elzárkózása az autológ szövet használatától, vagy a beavatkozás nagy mennyiségű szövetet igényel.

Dr. Ramón Gómez Meda

Dr. Ramón Gómez Meda

Dr. Ramón Gómez Meda 1996-ban szerezte meg a fogorvosi diplomáját a Santiago de Compostela Egyetemen a legjobb osztályzatokkal. Ezután a fogászat minden területén képezte magát: mesterképzés Okklúzió és Temporomandibuláris Diszfunkció szakon (Valencia, 1998), orthodoncia posztgraduális képzés (Santiago, 1998-99), posztgraduális képzés parodontológiából és implantológiából (Madrid, 1999-2000). 

Az észak spanyolországi Ponferrada-ban 2001-től kezdődően magánpraxist vezet, mely az utóbbi időben teljes mértékben alkalmazza a digitalis technológiákat. 

Több, mint 30 publikációja jelent meg kemény és lágyszöveti augmentációs technikákról, valamint multidiszciplináris kezelésekről. Az utóbbi években számos neves nemzetközi konferencián és egyetemen tartott előadásokat. Ezek témái a parodontológia, valamint implantológia és multidiszciplináris esztétikai kezelések.